fbpx
Selecteer een pagina

5 feitjes over chocolade die je (waarschijnlijk) nog niet wist

door 20 dec 2019

Het bruine (en witte) goud 

1. Van chocolade word je vrolijk en het bevat stoffen die je aanmaakt als je verliefd bent

In chocolade zit het stofje fenylethylamine. Deze naam klinkt moeilijk en complex, maar dit stofje zorgt ervoor dat je hersenen endorfine aanmaken. Endorfine geeft je een blij, gelukkig en verliefd gevoel. Wat zeiden ze ook alweer over de liefde die door de maag gaat?

2. Pure chocolade geeft je meer energie en is goed voor je hart

Chocolade is goed voor je hart vanwege de vele antioxidanten die het bevat. Pure chocolade helpt om je bloedvaten wijder te maken en ondersteunt dus je doorbloeding! Daarnaast bevat chocolade ook cafeïne, waardoor je een energie-boost kan verwachten. Chocolade heeft niet zoveel cafeïne als koffie, maar wel net genoeg om je energielevel op te krikken.

3. In de 18e eeuw werd chocolade gebruikt als medicijn

Het waren de Azteken die met de cacaobonen betaalden. Zij waren ervan overtuigd dat chocolade heel bijzonder voedsel was en dat chocolademelk zelfs een magisch drankje was. Dat is wel even wat anders dan de euro!

4. Het eten van chocolade verbetert je geheugen en concentratie

Dat is nog eens goed nieuws! Naast stofjes en antioxidanten die je gelukkig maken of goed zijn voor je doorbloeding, heeft chocolade ook nog bepaalde stofjes die je geheugen ondersteunen en je concentratie verbeteren. Deze stofjes heten flavonoïden en ze verbeteren de bloedstroom naar de hersenen, zo’n twee tot drie uur nadat je chocolade hebt gegeten!

5. Door chocolade is de magnetron uitgevonden

Een Amerikaanse onderzoeker, genaamd Percy Spence, werkte voor het leger. Toen hij op een dag in de buurt van een grote machine stond die microgolven uitzond, voelde hij ineens iets smelten in zijn zak: zijn chocoladereep. De onderzoeker begreep al snel dat microgolven snel en simpel eten konden verwarmen. En voilà! Het idee voor de magnetron was geboren en Percy Spence bouwde de eerste editie van de magnetron. Waar chocolade toch niet allemaal goed voor is…

Volg ons ook op:

Zo kun jij Het lekkerste wereldrecord mee maken:

Doe een gift

Vrij bedrag

Draag bij aan het goede doel Mercy Ships.

Start een inzamelactie

Vanaf €500,-

Spaar samen een chocolade-element bij elkaar.

Sponsor chocolade

€500,-

Doe een gift en ontvang jouw chocolade-element.

Het lekkerste wereldrecord is een initiatief van Chocoladeatelier Van Noppen in samenwerking met Mercy Ships Holland.  Mercy Ships is aangemerkt als ANBI en in bezit van het CBF-keurmerk.

© hetlekkerstewereldrecord.nl, alle rechten voorbehouden.

Privacyverklaring | Contact