fbpx
Selecteer een pagina

7 tips om Het lekkerste wereldrecord mee te combineren

door 31 jan 2020

Chocolatier Frits van Noppen

Ben je al helemaal klaar voor het spektakel volgende week? Is je planning rond? Zo niet, dan hebben we nog een paar leuke suggesties voor je om je bezoek aan de Onderzeebootloods mee te combineren. In Rotterdam zijn diverse leuke dingen te doen die je heel makkelijk kunt mixen met een dagje naar de Onderzeebootloods. Hieronder een lijstje met de leukste activiteiten om je uitje helemaal compleet te maken!

1. Varen door de haven

Als je aan Rotterdam denkt, denk je natuurlijk ook meteen aan de Rotterdamse haven. Het is de grootste van Europa en er komen per dag meer dan duizenden binnenvaart- en zeeschepen in en uit. Het is dan ook fantastisch dat het Lekkerste Wereldrecord in deze setting bezichtigd kan worden. En als je dan toch al in de haven bent, kun je deze op een hele unieke manier beleven, namelijk met een rondvaart. Hierbij zie je de indrukwekkende skyline van Rotterdam, gevolgd door een bijzonder uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slot vaar je ook nog langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.

Liever gewoon sneller over het water naar de Onderzeebootloods? Neem dan de watertaxi!

2. Maak een fietstocht

Voor de sportievelingen onder ons is het een super leuk idee om je bezoek aan de onderzeebootloods te combineren met een fietstocht door Rotterdam. In Rotterdam en omstreken is het ontzettend leuk fietsen en je kunt – letterlijk en figuurlijk – alle kanten op: bewonder de architectuur van de stad, waai uit langs het water, ontdek de Rotterdamse haven of geniet van de natuur in de parken en buitengebieden. Rotterdam heeft meer dan 600 km aan fietspaden, dus je raakt niet snel uitgefietst!

3. Pak de Pannenkoekenboot

Wil je graag varen, maar heb je ook snel trek op het water? Say no more! Dan is de Pannenkoekenboot echt iets voor jou. Tijdens het evenement kun je in de Onderzeebootloods al heerlijke chocolade proeven, maar een extra traktatie is natuurlijk nooit teveel gevraagd. Na het bezoeken van de Onderzeebootloods en een ritje met de Pannenkoekenboot is je dag helemaal compleet. Je hebt op de Pannenkoekenboot ontzettend veel keuze, van familiearrangementen tot onbeperkt pannenkoeken eten, er is voor ieder wat wils!

4. Ga eten bij de Foodhallen

Natuurlijk is er in de Onderzeebootloods voldoende gelegenheid om wat te eten, maar als je gaat voor diversiteit dan moet je bij de Foodhallen zijn! De Foodhallen zijn relatief nieuw in Rotterdam, het is namelijk in 2018 pas gevestigd. In de Foodhallen vind je veel verschillende multiculturele restaurantjes met allemaal unieke gerechten. Binnen in de Foodhallen is voldoende plaats om lekker te zitten en van je culinaire hoogstandje te genieten.

5. Bezoek het Maritiem Museum

Tijdens een bezoekje aan de Onderzeebootloods is het van harte aanbevolen om een stukje verder de haven in te gaan, naar het Maritiem Museum. Het Maritiem Museum ligt op een toplocatie in de Rotterdamse haven. In dit boeiende museum leer je meer over de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Het museum is geschikt voor alle leeftijden en neemt je mee op reis door middel van wisselende en eigentijdse tentoonstellingen in de maritieme wereld. Ontzettend leuk om meer te leren over wat er zich in de maritieme wereld afspeelt en verhalen te horen over het verleden, op de plek waar het allemaal begonnen is!

6. Shoppen in de Koopgoot

Dat je bezoek aan de Onderzeebootloods een onvergetelijke ervaring wordt is helemaal zeker. Maar als je het combineert met bijvoorbeeld een dagje shoppen, dan kan je dag al helemaal niet meer stuk. En daarvoor zit je bij de Koopgoot helemaal goed. De Koopgoot is heel makkelijk te bereiken, die zit namelijk middenin het centrum van Rotterdam en er zijn ruim 40 winkels. Daar kan je zeker goed slagen!

7. Bezoek de Markthal

De Markthal kan natuurlijk niet aan dit lijstje ontbreken. Het is volgens Tripadvisor zelfs de beste attractie van Rotterdam. De markthal is een enorm woon- en winkelgebouw, waar je naast een marktgedeelte ook winkels, verschillende horeca en een parkeergarage vindt. Vergeet binnenin de Markthal ook niet omhoog te kijken, de binnenkant is namelijk bekleed met een 11.000 m2 groot kunstwerk van Arno Coenen en Iris Roskam. Echt een spektakel!

 

Wat een hoop keuze, maar wat wil je ook met zo’n bruisende stad als Rotterdam! Eén ding is zeker: je hoeft je geen moment te vervelen. Kies de beste optie voor jou en maak je bezoekje aan Rotterdam helemaal compleet!

Volg ons ook op:

Zo kun jij Het lekkerste wereldrecord mee maken:

Doe een gift

Vrij bedrag

Draag bij aan het goede doel Mercy Ships.

Start een inzamelactie

Vanaf €500,-

Spaar samen een chocolade-element bij elkaar.

Sponsor chocolade

€500,-

Doe een gift en ontvang jouw chocolade-element.

Het lekkerste wereldrecord is een initiatief van Chocoladeatelier Van Noppen in samenwerking met Mercy Ships Holland.  Mercy Ships is aangemerkt als ANBI en in bezit van het CBF-keurmerk.

© hetlekkerstewereldrecord.nl, alle rechten voorbehouden.

Privacyverklaring | Contact