fbpx
Selecteer een pagina

Chocolade aan de horizon! Het programma Cocoa Horizons

door 20 dec 2019

Frits van Noppen is druk bezig om het Het lekkerste wereldrecord te maken en vorm te geven. Dat deze chocolade van enorm goede kwaliteit is en ontzettend lekker zal smaken, had je misschien al verwacht. Maar wist je ook dat de chocolade duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd wordt? De chocolade is namelijk afkomstig van cacaoboeren die deel uitmaken van het programma Cocoa Horizons! Benieuwd naar wat dit precies is en wat het betekent voor de cacaoboeren? We leggen het je graag uit.

Cocoa Horizons, wat is het?

Cocoa Horizons is een onafhankelijke non-profit organisatie die zich inzet voor cacaoboeren, hun families en de natuur. Het programma helpt de cacaoboer om een milieuvriendelijke werkwijze en boerderij op te bouwen met de focus op duurzaamheid. Zo wil het programma ervoor zorgen dat de community om de cacaoboerderij heen beschermd kan worden. Het programma draait op dit moment in Ivoorkust, Ghana en Kameroen.

Cocoa Horizons werkt met een hele duidelijke missie: het leven van een cacaoboer en zijn/haar omgeving verbeteren door een duurzame manier van cacao verbouwen. Zo creëert het programma niet alleen een betere manier van leven voor de boeren, maar voor iedere community om hen heen. Helaas is er niet altijd draagvlak voor het werk van Cocoa Horizons, maar het programma gaat geen uitdaging uit de weg.

Hoe werkt Cocoa Horizons?

Het bewerkstelligen van duurzame cacaoteelt is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn veel uitdagingen waar Cocoa Horizons mee kampt, maar daar gaan ze op verschillende manieren mee om. Zo leren ze bijvoorbeeld boeren hoe duurzame cacaoteelt precies werkt, omdat die kennis vaak nog niet bij de boer aanwezig is. Daarnaast ondersteunen ze bij het natuurlijke herstel van de aarde, als deze aangetast is door bijvoorbeeld chemicaliën die eerder gebruikt zijn om de groei te versnellen. En Cocoa Horizons maakt zich hard voor ‘zero child labor’ (geen kinderarbeid). Zo versterken ze gemeenschappen en beschermen ze kinderen.

Impact van Cocoa Horizons

In de twee jaar dat het programma bezig is, is er al veel positieve impact gemaakt. Zo is te zien dat 33% van de boeren in het programma inmiddels boven de armoedegrens leven. En dat 49% van de kinderen (tussen de 5-17 jaar) binnen het programma naar school gaan. Er zijn 55.561 boeren onderdeel van het programma en er zijn al meer dan een miljoen duurzame zaadjes geplant.

We waren natuurlijk al heel enthousiast over het lekkerste wereldrecord, maar nu we weten dat de chocolade afkomstig is van boeren die op een duurzame manier cacao telen en een eerlijke behandeling krijgen, zijn we nog enthousiaster!

 

Bekijk dit filmpje van Cocoa Horizons

Volg ons ook op:

Zo kun jij Het lekkerste wereldrecord mee maken:

Doe een gift

Vrij bedrag

Draag bij aan het goede doel Mercy Ships.

Start een inzamelactie

Vanaf €500,-

Spaar samen een chocolade-element bij elkaar.

Sponsor chocolade

€500,-

Doe een gift en ontvang jouw chocolade-element.

Het lekkerste wereldrecord is een initiatief van Chocoladeatelier Van Noppen in samenwerking met Mercy Ships Holland.  Mercy Ships is aangemerkt als ANBI en in bezit van het CBF-keurmerk.

© hetlekkerstewereldrecord.nl, alle rechten voorbehouden.

Privacyverklaring | Contact