fbpx
Selecteer een pagina
Het doel

Met Het lekkerste wereldrecord vroeg chocolatier en initiatiefnemer Frits van Noppen aandacht voor de internationale medische hulporganisatie Mercy Ships.

Medische zorg voor ieder mens

Ieder mens heeft recht op gezondheidszorg. Mercy Ships vaart met het ziekenhuisschip de Africa Mercy naar de armste landen in Afrika om daar operaties uit te voeren en lokale medische professionals te trainen.

Wereldwijd hebben ruim 5 miljard mensen geen toegang tot veilige, betaalbare chirurgische zorg. Jaarlijks sterven zo’n 17 miljoen mensen omdat ze geen operatie kunnen krijgen. Mercy Ships gaat de strijd aan met deze nood.

Een nieuw schip

De Africa Mercy heeft 5 operatiekamers en 82 bedden voor patiënten en is meer dan 150 meter lang. Op dit moment wordt een tweede schip gebouwd in China, dat dubbel zoveel capaciteit zal hebben. De verwachting is dat dit schip in 2021 in de vaart zal komen. De opbrengst van Het lekkerste wereldrecord gaat onder andere naar dit nieuwe schip.

Vrijwilligers

Aan boord van de Africa Mercy wonen meer dan 450 vrijwilliger-professionals die dit werk al meer dan 40 jaar mogelijk maken. Mensen die lijden aan onder meer brandwonden, misvormde benen of tumoren worden geholpen. Het geeft hen hoop op een nieuwe toekomst en laat hen weer meedoen in de maatschappij.

Waarom een schip?

Tachtig procent van de wereldbevolking woont op niet meer dan 150 km afstand van een havenstad. Daarom is een schip de beste manier om deze mensen te bereiken met medische hulp. De Africa Mercy heeft 5 operatiekamers en 82 bedden voor patiënten en is meer dan 150 meter lang.

Momenteel ligt de Africa Mercy voor tien maanden in de haven van Dakar, de hoofdstad van Senegal.

Bekijk dit korte filmpje over Mercy Ships

Het lekkerste wereldrecord is een initiatief van Chocoladeatelier Van Noppen in samenwerking met Mercy Ships Holland.  Mercy Ships is aangemerkt als ANBI en in bezit van het CBF-keurmerk.

© hetlekkerstewereldrecord.nl, alle rechten voorbehouden.

Privacyverklaring | Contact