fbpx
Selecteer een pagina

Tegen deze records neemt Frits het op

door 16 jan 2020

Chocolatier Frits van Noppen

Chocolatier Frits van Noppen

Er kan natuurlijk maar één record Het lekkerste wereldrecord zijn… Maar we geven toe dat onze speekselklieren toch wel even geprikkeld werden toen we lazen tegen welke records Frits het opneemt. Hier een verzameling van de chocoladerecords waar Chocolatier Frits van Noppen het tegen opneemt.

Het grootste chocoladevuurwerk

Ja, je leest het goed, chocoladevuurwerk! Op oudejaarsdag in 2002 vestigde Nestlé dit wereldrecord door een vuurwerkshow van chocolade te geven in Zurich, Zwitserland. Op 31 december ging er maar liefst 60 kilo aan verpakte chocolade de lucht in, deze chocolaatjes zaten in een grote doos van 3 meter bij 1,5 meter. Dat moet vast een spectaculaire show geweest zijn!

Het grootste chocoladekonijn

We kennen vast allemaal wel de schattige en lekkere chocoladekonijntjes die met Pasen in de winkels verschijnen. In Brazilië bleef het niet bij de kleine konijntjes, maar werd in de stad Uberaba in 2017 door 9 chocoladeprofessionals een enorm chocoladekonijn gemaakt, met een gewicht van maar liefst 4.245 kilo. Het konijn was 4,5 meter hoog, 2,1 meter breed en 1,76 meter lang. Het konijn was vast heel lekker, maar of het nog steeds zo schattig was… In ieder geval een heel cool record!

De grootste chocoladetruffel

Truffels, wie houdt er niet van? Het probleem is dat je ervan kunt blijven eten omdat ze zo klein zijn. Behalve in de Sweet Shop in Mount Pleasant in Amerika. In deze Sweet Shop werd namelijk op 21 april 2017 de grootste chocoladetruffel ooit gemaakt. Het familiebedrijf maakte deze truffel gebaseerd op één van hun populairste truffel de Milk Swiss Mint Truffel. De truffel woog maar liefst 1.074,33 kilo. Daar eet je er niet snel te veel van!

De langste chocoladesculptuur

In het chocoladeland, namelijk België, werd het wereldrecord voor de langste chocoladesculptuur ooit gevestigd. In 2012 werd in Brussel de sculptuur met een lengte van 34,05 meter gemaakt door Andrew Farrugia. Dit kunstwerk werd onthuld op het centraal station van Brussel. Waarom juist hier? Het was namelijk een trein, geheel voorzien van locomotief en wagons. De trein was 0,37 meter breed en 0,5 meter hoog.

Het langste chocolade-ei

Naast de konijntjes vinden we natuurlijk paaseitjes in de winkel tijdens Pasen! En ook de paaseitjes waren inspiratie voor een wereldrecord. In Italië werd namelijk het langste paasei ooit gemaakt, in het winkelcentrum Le Acciaierie op 16 april 2011. Het paasei had een lengte van 10,39 meter, woog 7.002 kilo en een breedte van 19,6 meter (op het breedste punt). Dit ei zou iedereen snel vinden met een echte ‘egg-hunt’.

De grootste chocoladereep

Deze kon natuurlijk niet ontbreken! De grootste chocoladereep ooit werd op 7 oktober 2011 gemaakt in Engeland door Thorntons plc. De reep had een gewicht van 5.792,50 kilo, was 4 meter breed, 4 meter lang en 35 centimeter hoog. Niet echt eentje die je snel in de supermarkt tegen zou komen.

De grootste chocoladesculptuur

Net hadden we de langste sculptuur, maar nu gaan we door met de grootste chocolade sculptuur ooit. Dit record werd gevestigd in Brazilië, in dezelfde stad waar ook het grootste konijn werd gemaakt. En het grappige is, precies dezelfde chocoladeprofessionals maakten dit kunstwerk ook. Een jaar nadat ze het konijn hadden gemaakt, vestigden ze een nieuw record door op 1 april 2018 het grootste chocoladebeeld ooit te creëren. Het werd gemaakt in de vorm van een huisje en woog 10.488 kilo. Binnenin het huisje waren zelfs nog extra chocolade-attributen te vinden zoals een fornuis, pannen, lepels, kopjes, een stoel, een bureau en nog veel meer. Hans en Grietje, eat your heart out!

Allemaal unieke en gave wereldrecords, maar er is er geen één zo groot en zo zwaar als Het lekkerste wereldrecord. Een volume van maar liefst 100.000 chocoladeletters! Dat chocoladekunstwerk wordt echt fantastisch om te zien. Wij zien enorm uit naar de onthulling op 6 februari.

Volg ons ook op:

Zo kun jij Het lekkerste wereldrecord mee maken:

Doe een gift

Vrij bedrag

Draag bij aan het goede doel Mercy Ships.

Start een inzamelactie

Vanaf €500,-

Spaar samen een chocolade-element bij elkaar.

Sponsor chocolade

€500,-

Doe een gift en ontvang jouw chocolade-element.

Het lekkerste wereldrecord is een initiatief van Chocoladeatelier Van Noppen in samenwerking met Mercy Ships Holland.  Mercy Ships is aangemerkt als ANBI en in bezit van het CBF-keurmerk.

© hetlekkerstewereldrecord.nl, alle rechten voorbehouden.

Privacyverklaring | Contact