Hoe zet je een nieuw wereld record?

Hoe zet je een nieuw wereld record?
Inhoud
  1. Flink oefenen
  2. Het aanmelden van de record poging
  3. Kies een goede locatie

Jaarlijks worden er honderden pogingen gedaan voor het zetten van een nieuw wereld record, of het verbeteren van een huidig wereld record. Sommigen daarvan falen helaas, maar het meerendeel slaagt in hun poging. Dat is natuurlijk een feestje waard! Toch is het niet zo gemakkelijk om een wereld record poging te doen als het lijkt. Er zijn namelijk behoorlijk wat eisen waar je aan moet voldoen, voordat je überhaupt een poging mag wagen. In dit artikel lees je drie stappen die je moet nemen voordat je een poging mag doen.

Flink oefenen

Oké, dit is misschien niet verplicht maar het word wel enorm aangeraden. Natuurlijk kun je vanuit het niets een poging doen om het wereld record knakworsten eten te verbeteren, maar de kans dat het je lukt is aanzienlijk kleiner dan wanneer je er jarenlang voor hebt getraind. Het neerzetten van een wereld record is immers een momentsopname, en er mag dus niets fout gaan. Wanneer je nog nooit eerder hebt geoefend, dan is de kans klein dat je poging succesvol zal zijn.

Het aanmelden van de record poging

Guinness World Records is het bedrijf dat alle wereld records bijhoudt. Een medewerker van dit bedrijf moet daarom fysiek aanwezig zijn bij de recordpoging. Dit is het jurylid dat zal bepalen of jij het record hebt verbroken, en of jij je aan alle gestelde eisen hebt gehouden. Wil jij een record poging gaan wagen? Dan zul je jouw poging aan moeten melden op de website van Guinness World Records. Vervolgens word er contact met je gezocht, en kun je samen met het bedrijf een datum plannen voor de record poging.

Kies een goede locatie

Ben jij van plan om het hoogste kaartenhuis te bouwen? Dan is het natuurlijk niet slim om dit in de achtertuin te doen. Misschien waait het die dag wel enorm hard, en waait jouw kaartenhuis zo van de tafel. Om problemen te voorkomen is het daarom belangrijk om een goede locatie te kiezen. Houdt hierbij niet alleen rekening met de weersomstandigheden, maar ook met temperaturen én eventuele interesse van de pers. Zo zorg jij ervoor dat jouw recordpoging niet alleen in het Wereld Records book verschijnt, maar ook in de krant!

Over hetzelfde onderwerp

Wat is het Guinness World Records boek?
Wat is het Guinness World Records boek?

Wat is het Guinness World Records boek?

Als je dit artikel leest, dan ben je hoogstwaarschijnlijk nét zo geïnteresseerd in wereld records...
De grappigste wereld records
De grappigste wereld records

De grappigste wereld records

Er zijn een heleboel verschillende wereld records. Té veel om op te noemen. Maar we kunnen zo nu...
Drie wereld records in online spelletjes
Drie wereld records in online spelletjes

Drie wereld records in online spelletjes

Het zetten van een wereld record is ongelooflijk veel werk. Je moet eerst namelijk veel oefenen,...